“Het leuke van Scouting bij Impeesa is: alles mag, alles kan en niets moet. Zo kunnen we elke week weer de dingen doen die wij leuk vinden!”

Nick, 18 jaar

Direct online inschrijven?

Hier kan het!
Kom eens kijken!

Ben je al eens langs geweest bij een opkomst? Nee? Nou, dat moet je dan wel eens doen. Dat mag namelijk gewoon. Op die manier kun je zelf ervaren of Scouting jou datgene kan bieden wat je zoekt. Je draait dan gewoon mee alsof je lid bent. Als je denkt dat je Scouting bij Impeesa wel leuk vindt, kun je een afspraak maken met de betreffende leiding (zie speltakken) of met de ledenadministratie om eens te komen kijken. Als je die eerste opkomst leuk vond, kun je de de tweede en de derde opkomst ook nog komen kijken. De eerste drie keer zijn gratis “kijkopkomsten”. Pas daarna besluit je definitief of je lid wil worden.

Zoetermeerpas

Ben je in bezit van een Zoetermeerpas, ook dan ben je welkom bij Impeesa.

Impeesa heeft namelijk bij met de gemeente Zoetermeer afgesproken dat je tegen inlevering van de voordeelcheques je contributie kan betalen.  Hierdoor is scouting ook bereikbaar voor mensen met een kleine beurs. Op deze pagina vind je meer informatie hierover

Vind ik leuk! Ik wil!

Na de derde opkomst, geeft de leiding van de speltak jouw gegevens door aan onze ledenadministratie. Na verwerking (wat soms enige tijd in beslag kan nemen), stuurt de ledenadministratie je een welkomstpakket toe, bestaande uit alle documenten die je nodig hebt om je definitief te kunnen inschrijven bij Impeesa. Deze moet je dan weer terugsturen naar de ledenadministratie, die deze vervolgens weer verwerkt. Als het inschrijfformulier en het machtigingsformulier voor de incasso door de ledenadministratie zijn ontvangen ben je echt lid! Eigenlijk hoef je er dus niet zoveel voor te doen…het is heel simpel!

Voor het uniform moet je zelf zorgen, wat je hiervoor nodig hebt vindt je ook op deze site. Het uniform (m.u.v. insignes en das) kun je kopen in de scoutshop, of online bestellen via hun website. Zie voor meer informatie www.scoutshop.nl

Als ik het nou toch niks vind?

Mocht je na verloop van tijd je lidmaatschap willen beëindigen dan gaat dat net zo gemakkelijk als lid worden. De opzegtermijn is minimaal één maand voor het einde van het kwartaal.  Een kort briefje  in de brievenbus op het groepshuis of een e-mail aan de ledenadministratie is voldoende. Opzeggen bij de leiding van de speltakken kan echter niet. Zodra de opzegging binnen is bij de ledenadministratie wordt u een bevestiging toegestuurd.

Wat kost dat dan?

Natuurlijk zitten er aan het lidmaatschap van Impeesa kosten verbonden. In verhouding tot bijvoorbeeld andere verenigingen, zijn deze echter relatief laag. Het lidmaatschapsgeld wordt éénmaal per kwartaal afgeschreven middels een automatische incasso, en bedraagt € 34,00 per kwartaal voor 1 kind. Wanneer meerdere kinderen lid worden, gelden kortingsstaffels voor het 2e en volgende kind. Daarnaast worden per kind bij inschrijving administratiekosten in rekening gebracht ter hoogte van €9.25.

Wat je verder nog moet weten

Het lidmaatschapsgeld is exclusief de kosten voor uniform, weekenden, kampen en speciale activiteiten. Naast lidmaatschap van Impeesa wordt van het lidmaatschapsgeld wel direct het lidmaatschapsgeld van de overkoepelende organisatie Scouting Nederland betaald.

De kosten voor kampen en weekenden zijn afhankelijk van verschillende factoren (zoals locatie, leeftijdscategorie, en soort activiteit). De kosten voor een weekend variëren over het algemeen tussen €7,50 en €15,- , en de kosten voor een kamp (+/- 1 week weg, op een externe locatie) variëren normaliter tussen €90 en €130. Deze kosten zijn over het algemeen “all-inclusive”, d.w.z. inclusief overnachtingen, maaltijden, activiteiten en vervoer.

Voor meer informatie omtrent lidmaatschap, inschrijven en kosten, kunt u contact opnemen met onze ledenadministratie
Wil Barkmeijer
ledenadministratie@impeesa-zoetermeer.nl

Hier vind je Impeesa:

Hier vind je Impeesa!

Free WordPress Themes, Free Android Games